Studiereizen en werkbezoeken inclusie

Ervaring in het organiseren en begeleiden

Studiereizen en werkbijeenkomsten inclusie

Alfons beschikt over ruime ervaring in het organiseren en begeleiden van studiereizen rond het thema inclusie. Hij heeft in het verleden o.a. reizen georganiseerd naar Engeland (Londen, Nottingham), Italië, Schotland, Finland, Denemarken, Oostenrijk, Duitsland en de Verenigde Staten (Connecticut). Alfons maakt hierbij gebruik van opgebouwde netwerken. Waar nodig worden ook nieuwe netwerken opgebouwd.

Waarom Alfons?

  • Opdrachtgevers kunnen zelf kiezen in welke mate zij bij studiereizen ontzorgd willen worden. Volledige ontzorging inclusief het aanvragen van subsidie en het boeken van hotels en transport is mogelijk.
  • Door Alfons georganiseerde studiereizen hebben een duidelijke structuur met een oriënterende en informatieve bijeenkomst vooraf, schoolbezoeken en workshops ter plekke en één of meer bijeenkomsten na terugkeer. Het programma is erop gericht om maximale impact van de studiereis te verkrijgen.
  • Ook in Nederland zijn er goede voorbeelden van inclusiever onderwijs. Het is mogelijk om werkbijeenkomsten naar deze scholen te organiseren.